Hon hamnade under ett lastbils'släp

Har ni läst om detta? En kvinna (nästan tjej) på 18 år hamnade under ett lastbils släp när det lossnade från lastbilen. Det är tragiskt. Att hon skulle åka just där, just då.

En 18-årig kvinna på moped omkom på tisdagsmorgonen när hon hamnade under ett lastbilssläp som välte på riksväg 70 mellan Avesta och Hedemora.

– Det är så fruktansvärt tragiskt. Det här är ju mitt ute i skogen och som regel är det bara bilar och lastbilar som åker på den här vägen. Det är en enorm otur att hon skulle komma precis där, säger Ovar Carlberg.

En lastbil med släp började strax före klockan sju på tisdagsmorgonen att vobbla över riksväg 70 strax norr om Rembo mellan Avesta och Hedemora.

– Föraren hörde en explosion. Han har sedan försökt få kontroll över lastbilen. Vi vet inte ännu vad som har hänt, men en teori är att han har fått punktering på ett däck, säger Ovar Carlberg, stationsbefäl i Avesta.

läpet välte, krossades helt på riksvägen och fattade eld. En 18-årig kvinna som åkte moped på vägen hamnade under släpet.

– Hon omkom troligen omgående, säger Ovar Carlberg.

I nuläget finns ingen brottsmisstanke. Polisen i Avesta ska utreda olyckan och i första hand försöka ta reda på vad som hände med lastbilen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Väder Knivsta

RSS 2.0